Από το «Μένουμε Σπίτι» στο «Μένουμε Ασφαλείς» - Η νέα καμπάνια της κυβέρνησης (φώτο) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.4.20

Από το «Μένουμε Σπίτι» στο «Μένουμε Ασφαλείς» - Η νέα καμπάνια της κυβέρνησης (φώτο)


«Μένουμε Ασφαλείς»: Αυτή η φράση μπορεί να συμπυκνώσει το σχέδιο της κυβέρνησης για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Το «Μένουμε Ασφαλείς», είναι το νέο μήνυμα της κυβέρνησης ενόψει της νέας περιόδου που έρχεται, στα πρότυπα του «Μένουμε Σπίτι», της καμπάνιας δηλαδή που είχε συνοδέψει τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί από τις αρχές Μαρτίου. Το μήνυμα, σε μορφή αφίσας περιέχει και χρηστικές οδηγίες, εικονογραφημένες, για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και των αποστάσεων ασφαλείας.

«Η Κυβέρνηση πήρε μέτρα, οι πολίτες συντριπτικά και με υπευθυνότητα τα τήρησαν, ο κρατικός μηχανισμός τα επιτήρησε, προστάτευσε την προσπάθεια των πολλών από την ανευθυνότητα των λίγων, ενεργοποίησε εργαλεία ελέγχου και παρακολούθησης των μέτρων μέσω των διαδικασιών της διεξοδικής ιχνηλάτησης και αυστηρής επιβολής των αναγκαίων κατ’ οίκων περιορισμών, και σήμερα είμαστε λίγα 24ωρα –εφ’ όσον δεν προκύψει οτιδήποτε αναπάντεχο-  από το να περάσουμε στην επόμενη φάση. Και αν η προηγούμενη φάση επιβολής των περιοριστικών μέτρων φάνταζε δύσκολη, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι η επόμενη φάση της σταδιακής άρσης αυτών των μέτρων είναι εξαιρετικά πιο κρίσιμη και δύσκολη στη διαχείριση. Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου το σχέδιό μας, το καθημερινό μας στοίχημα τροποποιείται. Από το μένουμε σπίτι περνάμε στη σταδιακή κινητικότητα όπου το μείζον, το βασικό, το κρίσιμο είναι ένα: Τηρούμε όλοι τους κανόνες προστασίας που συνοδεύουν τη σταδιακή άρση του κάθε μέτρου. Και αυτό ακριβώς είναι ο μεγάλος στόχος μας!», είπε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.newpost.gr