Κ.Λ.Ρόδου : Περισσότεροι από 1.100 έλεγχοι διενεργήθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα από το προσωπικό του Λιμεναρχείου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

2.5.20

Κ.Λ.Ρόδου : Περισσότεροι από 1.100 έλεγχοι διενεργήθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα από το προσωπικό του Λιμεναρχείου

Περισσότεροι από 1.100 έλεγχοι διενεργήθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα από προσωπικό του Λιμενικού Σώματος στο νομό μας, για την τήρηση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης της πανδημίας του κορωνοϊού και βεβαιώθηκαν οι αντίστοιχες παραβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την αρχή ισχύς των μέτρων οι έλεγχοι των λιμενικών αρχών σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου ήταν εντατικοί, ενώ όπου εντοπίζονταν παραβάτες καλούνταν να πληρώσουν τα αντίστοιχα πρόστιμα.
Χαρακτηριστικό των ελέγχων αυτών είναι τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα  «Η Ροδιακή» όπου σε χρονικό διάστημα μόλις μίας εβδομάδας διενεργήθηκαν περισσότεροι από 1.100 έλεγχοι!
Ειδικότερα, από τις 21 έως τις 26 Απριλίου σε Ρόδο, Λίνδο, Χάλκη, Τήλο και Καστελόριζο πραγματοποιήθηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου 467 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 16 παραβάσεις.

Το ίδιο διάστημα οι αντίστοιχες Λιμενικές Αρχές διενήργησαν 408 έλεγχους σε Κάλυμνο και Αστυπάλαια και βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις, ενώ 72 έλεγχοι έγιναν σε Λέρο και Λειψούς όπου και εντοπίστηκαν δύο παραβάτες.
Την ίδια εβδομάδα, οι Λιμενικές Αρχές σε Πάτμο και Σύμη πραγματοποίησαν 160 και 12 αντίστοιχα ελέγχους χωρίς όμως να εντοπιστούν παραβάτες.
Τέλος, ανάλογοι έλεγχοι έγιναν και στην Κάρπαθο, στο Διαφάνι αλλά και στην Κάσο, που συνολικά ανήλθαν στους 36 και όπου βεβαιώθηκε μόνο μία παράβαση.

Έλεγχοι και από την αστυνομία
Κανονικά όμως συνεχίζονται οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης της πανδημίας και από την αστυνομία.
Έτσι προχθές (Τετάρτη 29 Απριλίου) συνολικά στο Νότιο Αιγαίο βεβαιώθηκαν 41 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις, οι 37 εκ των οποίων στη Δωδεκάνησο!

Πιο συγκεκριμένα, κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν εντοπίστηκαν 33 άτομα από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Α΄Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, 4 από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Β΄Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και 4 από τις αστυνομικές υπηρεσίες στις Κυκλάδες, να μην τηρούν τα μέτρα και κλήθηκαν να πληρώσουν το πρόστιμο των 150 ευρώ έκαστος.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση έχοντας σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.