Αρχικελευστής Λ.Σ. Ρούσσος Νικόλαος : Έσωσε τον 17χρόνο Βασίλη στην Ναύπακτο (VIDEO) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.5.20

Αρχικελευστής Λ.Σ. Ρούσσος Νικόλαος : Έσωσε τον 17χρόνο Βασίλη στην Ναύπακτο (VIDEO)

Συγκλονιστική περιγραφή των πρώτων λεπτών του ατυχήματος

Η βόλτα του αρχικελευστή του λιμενικού Σώματος Νίκου Ρούσσου με τη σύζυγό του, στο λιμάνι της Ναυπάκτου το βράδυ που ο 17χρονος πήδηξε από το φάρο, έμελλε να είναι σωτήρια, αφού ο αρχικελευστής ήταν ο πρώτος άνθρωπος ο οποίος έτρεξε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

Η μαρτυρία του στο «protothema.gr» είναι συγκλονιστική, αφού περιγράφει λεπτό προς λεπτό τη διάσωση του 17χρονου Βασίλη από εκείνον και από άλλα δύο άτομα που έτρεξαν να σώσουν το νεαρό παιδί.

«Εκείνο το βράδυ, ήμουν βόλτα με τη σύζυγο στο λιμάνι και ήμουν εκτός υπηρεσίας. Έτυχε να είμαι κοντά στο σημείο που έπεσε το παιδί, δεν είδα την πτώση του αγοριού. Αν το έβλεπα, θα το είχα αποτρέψει να κάνει κάτι τέτοιο.

Στις 00.30 περίπου εκείνο το βράδυ, είδα δύο παιδιά να σκαρφαλώνουν την καγκελόπορτα που είναι στο χώρο τον αρχαιολογικό, μέσα στο φάρο που απαγορεύεται να περάσεις.
nafpaktos_roussos
Τους φώναξα «παιδιά, μην ανεβαίνετε εκεί απαγορεύεται. Κατεβείτε, μην έρθει το λιμενικό». Τότε τα παιδιά, κατέβηκαν αμέσως και έφυγαν. Δεν ξέρω αργότερα πως βρέθηκαν, στο φάρο», λέει στο «protothema.gr» και συνεχίζει:

«Μετά από ένα τέταρτο ενώ είχε κόσμο στο λιμάνι κι εγώ έκανα βόλτα με τη σύζυγό μου, ακούω το πλήθος να φωνάζει. Και τότε, λέω ότι κάτι κακό έγινε. Όπως τρέχω να δω τι συμβαίνει, βλέπω το παιδί να επιπλέει μπρούμυταμέσα στο νερό. Ασυναίσθητα, πέταξα το κινητό μου κάτω, βούτηξα μέσα στο νερό και έφτασα κολυμπώντας κοντά στο παιδί.

Πιάνω τον 17χρονο κατευθείαν από το χέρι του, τον τραβάω προς το μέρος μου, τον γυρίζω ανάσκελα για να βγει το κεφάλι του έξω ώστε να μπορέσει να πάρει ανάσα. Εκείνη τη στιγμή, ο 17 χρονος βόγκαγε γιατί πονούσε .Ήρθαν από απέναντι, κολυμπώντας άλλα δυο νεαρά άτομα, μάλιστα ο ένας πρέπει να ήταν γιατρός και τον πήραν αγκαλιά. Μόλις τον πήραν αγκαλιά, εγώ βγήκα από το νερό και πήρα κατευθείαν τηλέφωνο το Λιμενικό και τους ζήτησα να καλέσουν το ΕΚΑΒ και να έρθουν γρήγορα στο σημείο.


Στη συνέχεια, ρώτησα τον 17χρονο, αν με βλέπει και πως τον λένε.  Εκείνος, μου απάντησε ότι τον λένε Βασίλη. Έφτασαν οι διασώστες και πήραν με μεγάλη προσοχή το παιδί», καταλήγει ο κ. Νικόλαος Ρούσσος. https://www.protothema.gr/

Ανακοίνωση ΕΠΛΣ Λιμενοφυλάκων Κ.Δ. Ελλάδος
Αγαπητές/ αγαπητοί συνάδελφοι
 
Το Δ.Σ της Ένωσής μας δια της παρούσης εκφράζει τα θερμά της  συγχαρητήρια στον Αρχικελευστή Λ.Σ ΡΟΥΣΣΟ ΝΙΚΟΛΑΟ,  που υπηρετεί στο Α΄Λ/Τ Ναυπάκτου /Λ/Χ Μεσολογγίου διότι ,την Δευτέρα   18/5/20 και περί ώρα 00:30 εκτός υπηρεσίας,  ανταποκρίθηκε άμεσα στην διάσωση νεαρού άτομου που έπεσε από τον φάρο του λιμανιού Ναύπακτου πρώτα στο τσιμέντο και εν συνεχεία στην θάλασσα. Η συμβολή του Αρχικελευστή Λ.Σ ΡΟΥΣΣΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ  ήταν σωτήρια αφού έπεσε στην θάλασσα  και μαζί με ένα ακόμα άτομο μπόρεσαν  να κρατήσουν τον νεαρό  που ήταν εκτός αισθήσεων στην επιφάνεια  της θάλασσας έως ότου έρθουν οι διάσωσες.
Είναι ιδιαίτερη τιμή για το Λιμενικό Σώμα και την Ένωσή μας όπου ο Συνάδελφος επέδειξε  άμεσα αντανακλαστικά, αψηφώντας τυχόν κινδύνους και δυσκολίες, έθεσε πάνω απ’ όλα το καθήκον του για την προστασία ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                           
ΠΛΑΣΤΟΥΡΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                                                   ΤΣΙΟΝΑΚΑΣ ΘΩΜΑΣ