Aρνουμαστε να δεχτούμε οτι στο υπουργείο και αρχηγείο τίποτα δεν εχει αλλάξει ή η οποία αλλαγή ήταν πρόσκαιρη... - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.5.20

Aρνουμαστε να δεχτούμε οτι στο υπουργείο και αρχηγείο τίποτα δεν εχει αλλάξει ή η οποία αλλαγή ήταν πρόσκαιρη...

 

Παίρνοντας αφορμή απο την ανακοίνωση της ΠΟΕΠΛΣ σύμφωνα με την οποια η ανάπτυξη ενός προγράμματος για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  αποτελούσε μια πάγια και διαχρονική διεκδίκησή της , δημοσιεύουμε αυτό το άρθρο σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε ενω αν τύχουμε άλλων πληροφοριών θα επανέλθουμε είτε προς επίρρωση οσων δημοσιεύουμε ,ειτε προς πρόσθετη πληροφόρησή σας ,είτε για να αποκαταστήσουμε αν κάποιους αδικούμε  .


Δυστυχώς
η κάλυψη στεγαστικών αναγκών των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ΠΟΕΠΛΣ ειναι ένα ζήτημα, που και  ποτέ δεν ακούσαμε -διαβάσαμε και που ποτέ δεν είδαμε μια ουσιαστική συνδικαλιστική της  δράση επ' αυτού .  Ακόμα και κατά το χρονικό διάστημα  περίπου 4 μηνών εργασιών για την ολοκλήρωση του   νέου νόμου του ΥΝΑΝΠ όπου διαβάζαμε σε εξαγγελίες του Υπουργού , στo site  Λιμενικά Νέα (limenikkanea.gr) αλλά και σε ανακοινώσεις της ΠΕΑΛΣ επ' αυτού η Ομοσπονδία τήρησε σιγή ιχθύος προφανώς λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος μη πιστεύοντας ότι θα έρθει στη Βουλή το άρθρο 33 του ν. 4676/2020 .Σήμερα με περίσσιο θράσος στην τραγελαφική προσπάθειά της να καρπωθεί το άρθρο  και να το επικοινωνήσει υπέρ της πέφτει σε άλλο ένα ατόπημα λέγοντας οτι  από την επόμενη κιόλας μέρα της δημοσίευσης του νόμου φρόντισε να μην αποτελέσει μια απλή ρύθμιση αποτυπωμένη σε νόμο δίχως συνέχεια αλλά να ξεκινήσουν άμεσα οι ενέργειες για την εφαρμογή της, δηλαδή η πρωτεργάτης-συνεργάτης -πρωτοπόρος του δίνω ή στηρίζω άρθρα ,θυμηθείτε το  ν.4504/17,  τα οποία εκ των προτέρων γνωρίζω οτι ειναι ανεφάρμοστα και για σχεδόν 2 χρονια ούτε φωνή ούτε ακρόαση , κάνει και υποδείξεις-συστάσεις .Μάλιστα προκειμένου να πείσει για το ενδιαφέρον της και τις ενέργειές της , μας ενημερώνει ότι για τη σύνταξη και υποβολή πρότασης κάλυψης στεγαστικών αναγκών στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σύμφωνα με την περ. (γ) της παρ. 6 του άρθρ. 55 του ν. 4504/2017 (Α’ 184) όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρ. 33 του ν. 4676/2020 (Α’ 67). , συγκροτήθηκε Ομάδα Εργασίας του ΥΝΑΝΠ με , άκουσον άκουσον ! , Πρόεδρο αυτής τον Γενικό Γραμματέα Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. , Πλωτάρχη ΛΣ Ελευθεράκη Γεώργιο.Δηλαδή από πλευράς Υπουργείου και Αρχηγείου ,όχι μόνο δεν τους έχει γίνει το πάθημα των προηγούμενο ετών από τις αστοχίες ,υπερβολές και τα παράλογα αιτήματα και θέλω της ΠΟΕΠΛΣ και πόσο ακριβά τα πληρώνει το ΛΣ και οι συνάδελφοι αλλα αναθέτει ενα τόσο σοβαρό ζήτημα  απλά σε ένα Πλωτάρχη που τυγχάνει να ειναι και  Γ.Γ της ΠΟΕΠΛΣ δηλαδή δίνει πράσινο φως στην ΠΟΕΠΛΣ να πράξει οπως θέλει και όπως συνήθως , για μικροσυνδικαλιστικα συμφέροντα .Ακόμα κι αν δεχτούμε οτι ο εν λόγω πλωτάρχης θα λειτουργήσει ως υπηρεσιακός παράγοντας , αν και από τοτε που ξεκίνησε να συνδικαλίζεται  άλλα έχει αποδείξει , αποτελεί ατόπημα του ΥΝΑΝΠ και του Αρχηγείου  στην εν λόγω επιτροπή να μην εχει συμπεριλάβει ως μέλος της εκπρόσωπο της ΠΕΑΛΣ και της ΠΟΕΠΛΣ  .Συμπέρασμα , αν πράγματι ισχύει η πληροφόρησή μας και τα παραπάνω τοτε δυστυχώς σε αυτό το Υπουργειο-Σωμα τίποτα δεν εχει αλλάξει ή η οποία αλλαγή ήταν πρόσκαιρη...10-05-2020
ΕΝΔΟΛΙΜΕΝΙΚΟΣ
www.endolimenika.blogspot.gr

https://www.limenikanea.gr/