Λ.Α. Πάτρας : Τι λέει ο Λιμενάρχης για το κολύμπι, το Πάρκο και τους μετανάστες - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

7.5.20

Λ.Α. Πάτρας : Τι λέει ο Λιμενάρχης για το κολύμπι, το Πάρκο και τους μετανάστες

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζονται οι έλεγχοι του Λιμενικού Σώματος στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας και την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων, λόγω του κορονοϊού.

Οι πολίτες είναι πλέον ελεύθεροι να απολαμβάνουν το θαλάσσιο λουτρό τους από την παραλία, το ψάρεμα από την ακτή ή με βάρκα, ακόμα και θαλάσσια σπορ, αποφεύγοντας όμως, καταστάσεις συγχρωτισμού.

Ο κεντρικός λιμενάρχης Πατρών, Νίκος Ματούλας τόνισε στην «Π» ότι το ένστολο προσωπικό του σώματος, λόγω αρμοδιότητας περιοριζόταν όλο αυτό το διάστημα, σε ελέγχους εντός λιμενικής ζώνης, αιγιαλού και φυσικά στη θάλασσα, όπου δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές παραβάσεις των απαγορεύσεων, με εξαίρεση κάποιες περιπτώσεις ατόμων που επιχείρησαν να κάνουν ψαροντούφεκο ή ψάρεμα από βάρκα.

ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ

Επίσης, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει η περιοχή του Νοτίου Πάρκου, όπου χρειαζόταν, το Λιμενικό Σώμα συνέδραμε τις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας, για να αποφεύγονται καταστάσεις συγχρωτισμού.
Σύμφωνα με τον Λιμενάρχη, δεν ήταν λίγες οι φορές όπου γίνονται έλεγχοι και σε άτομα που έκαναν την βόλτα τους, με τα πόδια, με κάποιο τετράποδο ή με ποδήλατο ακόμα και εντός του νότιου Λιμένα.
Πάντως, το Λιμενικό όλο αυτό το διάστημα, έδειξε και κατανόηση, σε άτομα που για λόγους υγείας, έπρεπε να συνεχίσουν να λαμβάνουν το θαλάσσιο λουτρό τους, από την παραλία, πάντα όμως με βεβαίωση γιατρού.

ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

Ο κ. Ματούλας τόνισε ότι ένα ζήτημα που θα αποτελέσει μεγάλη πρόκληση για όλους μας, το προσεχές καλοκαίρι, είναι η αποστάσεις που θα πρέπει να κρατούν μεταξύ τους οι λουόμενοι στις παραλίες, αλλά και το πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής σε ζώνες αιγιαλού και παραλίας, το οποίο ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί, αλλά σίγουρα, θα είναι δύσκολο στην εφαρμογή του, από όλες τις πλευρές.
Οσον αφορά τα σκάφη αναψυχής, οι απαγορεύσεις εξακολουθούν να ισχύουν, με εξαίρεση τη διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας και λήψης θαλασσίου λουτρού και με περιορισμούς.
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι, υπήρξε διορθωτική παρέμβαση από το υπουργείο Ναυτιλίας, που εξαίρεσε από την απαγόρευση, την ερασιτεχνική αλιεία και το μπάνιο, αποκλειστικά από ιδιωτικά σκάφη ολικού μήκους έως επτά μέτρων υπό τις προϋποθέσεις, της μη προσέγγισης σε νησί της ίδιας ή άλλης περιφέρειας του λιμένα απόπλου και χωρίς παραμονή κατά τη διάρκεια της νύχτας, της μεταφοράς του 50% του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού επιβατών και της τήρησης ελάχιστης απόστασης δύο μέτρων μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτά.

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Οσον αφορά στις μεταναστευτικές πιέσεις στο λιμάνι της Πάτρας, ο λιμενάρχης κ. Ματούλας τόνισε ότι, όλο αυτό το διάστημα δεν έπαψαν να υφίστανται. Η πίεση που ασκείται, δεν μπορεί να συγκριθεί βέβαια, με αυτό που συνέβαινε πριν από λίγα χρόνια, όμως υπάρχει στην περιοχή μια ομάδα 50 περίπου νεαρών αλλοδαπών, που προσπαθούν, ανεπιτυχώς να βρουν τρόπο να εισέλθουν εντός των πλοίων της γραμμής.
Πάντως, ο κεντρικός λιμενάρχης διαβεβαίωσε ότι, οι έλεγχοι δεν έχουν ατονήσει καθόλου, ενώ και η ολοκλήρωση του δεύτερου φράκτη εντός της λιμενικής ζώνης, έχει λειτουργήσει ανασχετικά, αφού, μέχρι να τον υπερβούν οι μετανάστες, δίνεται πολύτιμος χρόνος αντίδρασης στις δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ