Με παρέμβαση της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος το ζήτημα των οδοιπορικών των ένστολων στην Βουλή - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.5.20

Με παρέμβαση της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος το ζήτημα των οδοιπορικών των ένστολων στην Βουλή


Με παρέμβαση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος στη Βουλή των Ελλήνων έφτασε ένα ζήτημα που αφορά στα οδοιπορικά των ένστολων που παραμένουν καθηλωμένα σε επίπεδα που δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των υπηρετούντων σε Ενοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Ενωσης κ. Κων/νος Κυράνης «οι συνάδελφοι Λιμενικοί οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν αναδειχτεί ως οι θεματοφύλακες της εθνικής ασφάλειας και προστασίας των πολιτών αλλά και οι υπηρετούντες σε Αστυνομία, Πυροσβεστική και Στρατό βιώνουν μία τεράστια αδικία καθώς από το 1/1/2016 με την εφαρμογή του νόμου 4336/2015 δεν λαμβάνουν την αύξηση των οδοιπορικών σε επίπεδο 25% για τις μετακινήσεις τους όπως οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι καθώς με διάφορα νομοθετήματα η σχετική υπογραφή του ΠΔ περί οδοιπορικών έχει πάρει παράταση για πολλοστή φορά μέχρι την 30/06/2020.

Θεωρούμε ότι αυτό το σήριαλ θα πρέπει τον προσεχή μήνα να έχει τελειώσει ώστε να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος όλων των Ένστολων».

Ως επόμενο της κίνησης της Ε.Π.Λ..Σ  Κεντρικής Ελλάδος ήταν η παρέμβαση των βουλευτών του ΚΚΕ Νίκου Παπαναστάση και Θανάση Παφίλη, ζητώντας την άμεση καταβολή των οδοιπορικών εξόδων στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Οικονομικών.

Οι βουλευτές στην ερώτηση αναφέρουν:

«Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδας διανύουν το πέμπτο έτος από την εφαρμογή του νόμου 4336/2015 άρθρο 15 της υποπαραγράφου Δ9 της παρ. Δ’ του άρθρου 2 του ν. 4336/2015 (Α’ 94), το οποίο ανάφερε: "Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση των υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη) και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (πρώην Ναυτιλίας και Αιγαίου), εντός αποκλειστικής προθεσμίας εννέα (9) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, καθορίζονται το ύψος, οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής των δαπανών μετακίνησης εσωτερικού και η αποζημίωση εκπαίδευσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας".

Έκτοτε, με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, δόθηκαν διαδοχικές παρατάσεις προθεσμιών έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος.

Το τρέχον έτος διανύεται το πέμπτο έτος από την ημέρα εφαρμογής του νόμου για την πληρωμή των οδοιπορικών του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος.

Η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει την ίδια πολιτική της μη πληρωμής των οδοιπορικών.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει καταθέσει τις ερωτήσεις 5145/16-04-2018 και 6653/20-05-2020 και έχει απαιτήσει την πληρωμή των οδοιπορικών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. υπουργοί, πότε επιτέλους η κυβέρνηση θα καταβάλει τα οδοιπορικά στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, στο βαθμό μάλιστα που έχει παρέλθει περισσότερο από μία πενταετία, από την ημέρα καταβολής τους;».

https://www.taxydromos.gr/