Τον διοικητή του κλιμακίου ειδικών αποστολών Ρόδου κ.Θωμά Ζόβα ευχαρίστησε η εισαγγελέας στην υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

16.5.20

Τον διοικητή του κλιμακίου ειδικών αποστολών Ρόδου κ.Θωμά Ζόβα ευχαρίστησε η εισαγγελέας στην υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη

Τον διοικητή του κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος, Θωμά Ζόβα, ευχαρίστησε κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της την Τετάρτη η εισαγγελέας στην υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη, Αριστοτέλεια Δόγκα. Μίλησε για την καθοριστική συμβολή του όχι μόνο στην εξιχνίαση του εγκλήματος αλλά και στη συλλογή των αποδεικτικών στοιχείων που είναι, όπως σημείωσε, τα πιο κρίσιμα στοιχεία της δικογραφίας.

«Αν δεν είχε εμπλακεί ο κ. Ζόβας, θα ήταν τελείως διαφορετική η εξέλιξη της υπόθεσης», είπε η εισαγγελέας και εξήρε το σθένος του λιμενικού για το δίκαιο και τον απίστευτο αγώνα δρόμου που έκανε. «Υποκλίνομαι στον κύριο Ζόβα, γιατί χωρίς αυτόν δεν θα είχαμε τα στοιχεία. Δεν θα ξέραμε απολύτως τίποτα. Δεν θα βλέπαμε τον δεύτερο κατηγορούμενο να περιμένει νευρικά κάτω από το σπίτι της Ελένης. Τυχαία το σώμα δεν πήγε στην Αίγυπτο και είμαστε τυχεροί που μετά αναλαμβάνει ο κ. Ζόβας. Εκεί ξεκινάει η αρχή του τέλους για τους κατηγορούμενους», πρόσθεσε.

Θυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο, όταν ο λιμενικός κατέθεσε στο δικαστήριο για την υπόθεση, είχε δηλώσει πως δεν θέλει να προχωρήσει στην περιγραφή για το τι βρήκε μέσα στο σπίτι εάν στην αίθουσα του δικαστηρίου είναι η μητέρα της Ελένης. Οταν τον διαβεβαίωσαν ότι η μητέρα της φοιτήτριας είχε αποχωρήσει, τότε και μόνο συνέχισε την περιγραφή του. (Επίσης ο Θ. Ζόβας το 2015 βραβεύτηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου μαζί με άλλους συναδέλφους του για τη διάσωση προσφύγων από τη θάλασσα, σε ειδική εκδήλωση στο δημαρχείο.)

Επειδή τα καλά πρέπει να γράφονται, όπως εξάλλου και τα άσχημα, το έργο του συγκεκριμένου λιμενικού, όπως το περιέγραψε η εισαγγελέας της έδρας, αξίζει ένα τεράστιο μπράβο.

Χριστίνα Παπασταθοπούλου https://www.efsyn.gr/