Το τέλος των αντικειμενικών κριτηρίων στις μεταθέσεις του Προσωπικού του Λ.Σ.... - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

1.6.20

Το τέλος των αντικειμενικών κριτηρίων στις μεταθέσεις του Προσωπικού του Λ.Σ....

Σας παραθέτουμε email αναγνώστη αναφορικά με το ζήτημα των μεταθέσεων :

"Πολλές αντιδράσεις των συναδέλφων έχει προκαλέσει η πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΟΕΠΛΣ που εκθείασε ως μεγάλη επιτυχία το νέο καθεστώς των μεταθέσεων που αναμένεται να προκαλέσει τεράστια προβλήματα όταν τεθεί σε εφαρμογή. 

Δεν είναι και λίγοι εκείνοι που λένε ότι το νέο καθεστώς όπως αποτυπώνεται στο νόμο του ΥΝΑΝΠ 4676/2020 είναι δυσμενέστερο αυτού που είχε ψηφιστεί στο ν.4504/2017 το οποίο ύστερα από τις αλυσιδωτές αντιδράσεις μερίδας συνδικαλιστών ουδέποτε εφαρμόστηκε.

Δεδομένου ότι η μεγάλη μερίδα των νέων οργανικών θέσεων θα καταλήξει στο Αιγαίο είναι φυσικό και επόμενο τα επόμενα χρόνια να απογυμνωθούν ακόμη περισσότερο οι ηπειρωτικές υπηρεσίες που από το 2014 και μετά έχουν γνωρίσει φαινόμενα διαρκούς αποψίλωσης και λειτουργίας με  οριακή οργανική σύνθεση.

Μάλιστα εντελώς αδιαμαρτύρητα από την ΠΟΕΠΛΣ πέρασε στο νόμο διάταξη που προβλέπει ότι ανά πάσα στιγμή και όποτε κριθεί αναγκαίο με τη διαδικασία του επείγοντος οι συνάδελφοι χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα αντικειμενικά κριτήρια θα μετατίθενται στις υπηρεσίες που κρίνεται ότι υπάρχουν ανάγκες .

Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι οι όποιες δημοκρατικές διαδικασίες του Π.Δ. μεταθέσεων 33/09 αποτελούν πλέον παρελθόν και το πρώτο  λόγο πλέον έχουν οι ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Περιμέναμε από τους συνδικαλιστές να υπάρξει μία δυναμική αντίδραση για όσα μας περιμένουν όμως ,με εξαίρεση 2-3 τοπικές ενώσεις, οι υπόλοιποι κώφευσαν προκειμένου στο τέλος η ΠΟΕΠΛΣ με τρόπο προκλητικό να μας παρουσιάσει τη τραγωδία ως επιτυχία.

Κρίμα γιατί στους συνδικαλιστές είχαμε εναποθέσει κάθε ελπίδα ώστε να δούμε επιτέλους ένα δίκαιο και αντικειμενικό καθεστώς μεταθέσεων .

Εννοείται φυσικά ότι το Π.Δ. μεταθέσεων που ετοιμάζεται δεν πρόκειται να αλλάξει στην ουσία τίποτα σημαντικό καθώς δεν μπορεί να ξεφύγει σε τίποτα από όσα προβλέπει ο Νόμος.          

Κουράγιο σε όλους.... "