Ένταση στο λιμάνι της Μυτιλήνης - Τραυματίστηκαν παράνομα εισερχόμενοι μετανάστες και λιμενικοί - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.6.20

Ένταση στο λιμάνι της Μυτιλήνης - Τραυματίστηκαν παράνομα εισερχόμενοι μετανάστες και λιμενικοίΣοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο λιμάνι της Μυτιλήνης μεταξύ λιμενικών και μεταναστών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα.
Όπως μετέδωσε το Star, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι λιμενικοί προσπάθησαν να αποτρέψουν την αθρόα επιβίβαση εκατοντάδων μεταναστών στο πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά.
Παρά τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό που επιβάλουν αυστηρούς περιορισμούς στο αριθμό των επιβατών στα πλοία, μεγάλες ομάδες μεταναστών άρχισαν από νωρίς να συνωστίζονται στο χώρο επιβίβασης, χωρίς κάποιο μέτρο προφύλαξης, με ελάχιστους να φοράνε μάσκες.
Το απόγευμα της Τετάρτης υπήρξε συνωστισμός, αλλά παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των λιμενικών, κανείς δεν αποχωρούσε από το λιμάνι. Κάποια στιγμή οι μετανάστες, άνδρες στο σύνολό τους, φέρεται να όρμησαν και να επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό για να εισβάλουν στο πλοίο.
Τότε αναγκάστηκαν να επέμβουν οι λιμενικοί, οι οποίοι κατάφεραν να τους απωθήσουν έξω από το χώρο του λιμανιού. Κάποιοι θερμόαιμοι τότε, προσπάθησαν να ρίξουν τη συρόμενη μεταλλική πόρτα του λιμανιού.
Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά ορισμένοι μετανάστες αλλά και λιμενικοί.