Αποσπάσεις : Αληθεύει ότι θα μετατραπούν οι αποσπάσεις στο Αιγαίο σε μεταθέσεις ; - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

3.6.20

Αποσπάσεις : Αληθεύει ότι θα μετατραπούν οι αποσπάσεις στο Αιγαίο σε μεταθέσεις ;


Σας παραθέτουμε email αναγνώστη αναφορικά με το ζήτημα των αποσπάσεων στο Λ.Σ. :

"Μια διαφορετική προσέγγιση είδαμε από τη ΠΟΕΠΛΣ αναφορικά με τις αποσπάσεις των συναδέλφων στο Ανατολικό Αιγαίο όπως προκύπτει από την τελευταία της ανακοίνωση . 

Αφού ψηφίστηκε με νόμο το νέο καθεστώς των μεταθέσεων που ως βασικό χαρακτηριστικό έχει τις έκτακτες μεταθέσεις χωρίς να ισχύουν τα αντικειμενικά κριτήρια, οι συνδικαλιστές επανέρχονται με δεύτερο χτύπημα μέσα σε λίγες μέρες και λίγο ως πολύ ζητούν οι αποσπάσεις να μετατραπούν σε μεταθέσεις .

Για να μιλήσουμε με αριθμούς κάθε μήνα το ανατολικό Αιγαίο ενισχύεται με ΚΕΑ, σκάφη, και λευκούς σε αριθμό που αγγίζει περίπου τα 150 άτομα. 

Αυτοί οι συνάδελφοι προέρχονται κυρίως από το κέντρο και τις ηπειρωτικές υπηρεσίες με μια διαδικασία όπου και η εναλλαγή δεν βαραίνει τα ίδια άτομα αλλά και ο οικονομικός προϋπολογισμός των στελεχών δεν κινδυνεύει να πληγεί καθώς με την προκαταβολή που λαμβάνουν καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής. 

Μέχρι και τώρα κάθε χρόνο απαιτούνται να μετακινηθούν με μετάθεση τόσα στελέχη όσα αυτά που πρέπει να φύγουν από τα νησιά προς το τόπο συμφερόντων τους , δηλαδή 150-200 συνάδελφοι. 

Αν δηλαδή φέτος εκτός από τα άτομα που θα απαιτηθεί να αντικαταστήσουν όσους συμπλήρωσαν το μέγιστο χρόνο παραμονής στο Αν. Αιγαίο προστεθούν αλλά τόσα που θα μετατεθούν ( σε μόνιμη βάση) για να μηδενιστούν οι αποσπάσεις θα καταλήξουμε στην ουσία σε διπλασιασμό των μεταθέσεων από υπηρεσίες όπως η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, η Καβάλα αλλά και άλλες περιοχές. 

Φαίνεται λοιπόν ότι υπάρχει ένα πλάνο που μέσα στο καλοκαίρι θα αρχίσει με τις τακτικές μεταθέσεις που θα μετακινηθούν οι διπλάσιοι από το συνηθισμένο αριθμό και εν συνεχεία με τις έκτακτες μεταθέσεις θα μετακινηθούν οι συνάδελφοι που μέχρι και σήμερα προστατεύονταν λόγω αντικειμενικών κριτηρίων. 

Τελικά ακόμη και οι πλέον καλοπροαίρετοι αρχίζουν να πιστεύουν ότι η Ομοσπονδία αποτελεί μέρος ενός μηχανισμού που μόνο προστασία δεν προσφέρει στους συναδέλφους."


Μπορείτε και εσείς να στείλετε την άποψη σας ή την καταγγελία σας,στο Email της Φωνής του Λ.Σ. group.voice.ls@gmail.com