Ο Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στην ηγεσία της ΕΕ για την τουρκική προκλητικότητα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

4.6.20

Ο Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στην ηγεσία της ΕΕ για την τουρκική προκλητικότητα

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Στέλιο Πέτσα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε γνωστό πως ο πρωθυπουργός έστειλε επιστολή στην ηγεσία της ΕΕ για την τουρκική προκλητικότητα.

Ο κ. Πέτσας αναφερόμενος στο σχέδιο της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό και την οικονομία είπε «Συνεχίζουμε. Αμυνα στην πανδημία, αντεπίθεση στην οικονομία».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη νέα φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, λέγοντας: «Βαδίζουμε εδώ και εβδομάδες στη γέφυρα που οδηγεί στη νέα κανονικότητα. Συνεχίζουμε αυτή την πορεία, με πέντε ακόμη ενδιάμεσους σταθμούς. Στις 6, στις 8, στις 15 και τις 29 Ιουνίου καθώς και την 1η Ιουλίου 2020».

Παράλληλα έκανε αναφορά στο δίκτυο ύδρευσης, το οποίο αναβαθμίζεται προς όφελος των καταναλωτών. «Το νερό δεν πωλείται».

Επιπλέον ο κ.Πέτσας ανακοίνωσε πως αύριο ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην παρουσίαση του προγράμματος για την ηλεκτροκίνηση.

Αναφερόμενος στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την ύφεση 0,9% ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η ελληνική οικονομία έδειξε την ανθεκτικότητά της παρά την πανδημία. «Η σημερινή ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ α' τριμήνου, δείχνει ότι η Ελλάδα είχε σημαντικά μικρότερη ύφεση από ό,τι αναμενόταν. Η Ελλάδα μπήκε με δυναμισμό στο νέο έτος χάρη στην εμπιστοσύνη που κατακτήσαμε μετά τις εκλογές του Ιουλίου '19», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχει προγραμματισμένη επικοινωνία Μητσοτάκη -Ερντογάν
Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα ελληνοτουρκικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν έχουν καμία τύχη με βάση το διεθνές δίκαιο, ενώ έκανε γνωστό πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στην ηγεσία της ΕΕ για τις προκλήσεις της Τουρκίας. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για δύο επιστολές που εστάλησαν στην επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. «Κατόπιν προκλητικών και παράνομων συμπεριφορών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο με αποκορύφωμα τη δημοσίευση στο φύλλο της τουρκικής εφημερίδας της κυβέρνησης αιτήσεων για άδεια έρευνας και εξόρυξη υδρογονανθράκων από την κρατική τουρκική εταιρεία πετρελαίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε χθες επιστολές προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν», είπε χαρακτηριστικά

«Γίνεται ξεκάθαρο ότι ενδεχόμενο κλιμάκωσης από πλευρά της Τουρκίας δεν θα οδηγήσει σε ελληνοτουρκική αλλά σε κρίση των συνολικών σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία», τόνισε.

Δεν επιβεβαιώνεται καμία καινούρια κίνηση στον Εβρο
Παράλληλα τόνισε πως «δεν επιβεβαιώνεται καμία καινούργια κίνηση στον Έβρο, σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, ενώ ξεκαθάρισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία προγραμματισμένη επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν».

Σε ερώτηση για ενδεχόμενο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών: Η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών είναι συνεχής και πλήρης. Εάν κρίνει σκόπιμο κάτι τέτοιο στο μέλλον θα το δούμε.

Πηγή: iefimerida.gr