Επιστρέφουν οι πλωτές μονάδες του ΕΟΔΥ -Εξετάσεις για Covid-19 σε 16 νησιά του Αιγαίου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

4.6.20

Επιστρέφουν οι πλωτές μονάδες του ΕΟΔΥ -Εξετάσεις για Covid-19 σε 16 νησιά του Αιγαίου

Ο ΕΟΔΥ, μετά την πρώτη δράση των Πλωτών Ομάδων στα νησιά του Αιγαίου, διοργανώνει δεύτερη δράση Πλωτών Ομάδων για τον έλεγχο του Covid-19.

Σε συνεργασία με την Axion Hellas, θα πραγματοποιήσει εξετάσεις σε 16 νησιά του Αιγαίου. Στελέχη και γιατροί του ΕΟΔΥ συνοδευόμενοι από εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές της Axion Hellas, θα μεταβούν με ειδικά κλιμάκια στα νησιά του Αιγαίου με σκοπό την πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων αλλά και αντισωμάτων για τον covid-19 σε ευπαθείς ομάδες και κατοίκους των νησιών.

Τα κλιμάκια των Πλωτών Ομάδων θα επισκεφτούν από τις 5 έως τις 12 Ιουνίου τους νησιώτες κατοίκους στα Κουφονήσια, την Ανάφη, τη Σχοινούσα, την Ηρακλειά, τη Δονούσα, την Αμοργό, την Κίναρο, τη Λεβιθά, την Πάτμο, το Αγαθονήσι, τους Αρκιούς, τους Λειψούς, την Ψέριμο, την Τήλο, το Καστελόριζο και τη Χάλκη.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη δράση των πλωτών μονάδων του ΕΟΔΥ είχε πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την «Σύμπλευση ΑΜΚΕ» στις 25 και 26 Μάιου. Τότε τεστ για τον κορωνοϊό είχαν γίνει σε κατοίκους της Κιμώλου, της Μήλου, της Φολεγάνδρου, της Σικίνου και της Μήλου.

Πηγή: iefimerida.gr