Ξεκάθαρος ο Λιμενάρχης Ραφήνας για το πρόστιμο: “Κανείς δεν εξαιρείται από τους νόμους” - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

10.7.20

Ξεκάθαρος ο Λιμενάρχης Ραφήνας για το πρόστιμο: “Κανείς δεν εξαιρείται από τους νόμους”

Επειδή έχει δημιουργηθεί πολύς θόρυβος όσον αφορά το πρόστιμο που δέχθηκε η Πρωταθλήτρια windsurfing Σοφία Κουκουζέλη από το Λιμεναρχείο Ραφήνας, διότι έκανε προπόνηση στην Αρτέμιδα, ενώ έπνεαν δυνατοί άνεμοι πάνω από το απαγορευτικό εντάσεως 7 μποφόρ, το irafina.gr μίλησε με τον Λιμενάρχη κ. Κυριακουλόπουλο για να μας δώσει “διευκρινίσεις” πάνω σ αυτό.

Ο κ. Κυριακουλόπουλος ήταν σαφής και ξεκάθαρος στην ερώτηση που του κάναμε, γιατί έγινε τόσος ντόρος και γιατί διαμαρτύρεται η κα Κουκουζέλη. “Όλα έγιναν σύννομα και με βάση την νομοθεσία. Τι λέει η νομοθεσία; Ότι  πάνω από τα 6 μποφόρ δεν επιτρέπεται windsurf ή kite, και πάνω από τα 5 μποφόρ το SUP. Εμείς αυτό που κάναμε ήταν να ελέγξουμε την καταγγελία που είχαμε στα χέρια μας, διαπιστώθηκε ότι εκείνη την στιγμή είχε 7 μποφόρ και ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που έπρεπε να γίνουν”
“Να σημειωθεί παρακαλώ επίσης ότι -συνεχίζει ο Λιμενάρχης- η μόνη αρχή που πιστοποιεί τον καιρό με βάση πάντα τη νομοθεσία είναι η ΕΜΥ. Με βάση λοιπόν την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκείνη την στιγμή είχε 7 μποφόρ. Ακόμη και τα πλοία ταξιδεύουν ή δεν ταξιδεύουν με βάση την ΕΜΥ. Άρα τι ζητάμε; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω προς τι όλος αυτός ο θόρυβος. Κανείς δεν εξαιρείται του νόμου και όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι σ αυτόν”.
“Για να σας δώσω ένα παράδειγμα: Είναι ποτέ δυνατόν ο πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, να βγει στους δρόμους να τρέχει με 300 χλμ και να μην του αφαιρέσουν την άδεια οδήγησης; Τι θα πούνε τότε, να γίνει εξαίρεση;” Και καταλήγει ο κ. Κυριακουλόπουλος:
“Τώρα αν θέλουμε να μιλήσουμε για το πόσο είναι δίκαιο αυτό ή όχι, θα μπορούσαν ίσως τα αρμόδια όργανα, θεσμικά να κάνουν τις προτάσεις τους προς το Υπουργείο να αλλάξει η νομοθεσία, κι όχι ο καθένας να λέει τα δικά του. Πάντως να ξέρετε πως ακόμα κι οι αγώνες windsurfing που γίνονται, διεξάγονται κάτω από κανόνες και πλαίσια”.