Κέρκυρα: Συνάντηση Ρ. Κράτσα με τον περιφερειακό διοικητή Λιμενικού - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

14.7.20

Κέρκυρα: Συνάντηση Ρ. Κράτσα με τον περιφερειακό διοικητή Λιμενικού

Την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, επισκέφθηκε χθες, ο διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, αρχιπλοίαρχος Αντώνης Μάζης. Στη συνάντηση εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου, όπως είναι τα λιμάνια και η ανάγκη προσήλωσης στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και αυστηροποίησης των μέτρων.

Ο κ. Μάζης που συνοδευόταν από τον Κεντρικό Λιμενάρχη Κέρκυρας, αντιπλοίαρχο Ιωάννη Σταθούρο και τον Υπολιμενάρχη Κέρκυρας  Κωνσταντίνο Μπερετούλη, τόνισε ότι οι λιμενικές αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση και πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους στους επιβάτες των πλοίων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Αναφορά έγινε και στην εκκίνηση της διαδικασίας για την μεταφορά των απορριμμάτων από την Κέρκυρα στην Κοζάνη, ενώ επισημάνθηκε ότι θα υπάρξει ανάγκη συνέχισης της μεταφοράς έως ότου κατασκευαστεί το σύγχρονο εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων.

Τόσο ο Διοικητής, όσο και η Περιφερειάρχης, δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση της καλής και αποτελεσματικής συνεργασίας, προκειμένου να προβλεφθούν και να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα Ιόνια Νησιά, ως τουριστικά νησιά εξαιρετικού ενδιαφέροντος.