Κορωνοϊός: Έξι αστυνομικοί θετικοί στη Θεσσαλονίκη – Σε καραντίνα άλλοι 50 - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

17.8.20

Κορωνοϊός: Έξι αστυνομικοί θετικοί στη Θεσσαλονίκη – Σε καραντίνα άλλοι 50

 Έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊου εντοπίστηκαν σε αστυνομικούς που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης.

Έντονη ανησυχία στους αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης, έχει προκαλέσει ο εντοπισμός έξι συναδέλφων τους, θετικών στον νέο κορωνοϊό. Μεταξύ αυτών και δυο άνδρες των ΜΑΤ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα 50 άτομα της συγκεκριμένης υπηρεσίας, να έχουν μπει σε «καραντίνα».

Αστυνομικές πηγές, δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους, καθώς καταλογίζουν χαρακτηριστική καθυστέρηση στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, όπως αναφέρουν, «έχουμε συναδέλφους μας σε καραντίνα από την περασμένη Παρασκευή και ακόμη δεν τους έχουν γίνει τεστ. Κατανοούμε τις αυξημένες υποχρεώσεις τους, αλλά σκεφτείτε πως εμείς ερχόμαστε σε άμεση επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους».

Ο πρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων,  Θοδωρής Τσαϊρίδης, απέστειλε έγγραφο στον υπουργό προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ζητώντας, την «πραγματοποίηση μοριακού τεστ σε όλους τους Αστυνομικούς που επιστρέφουν από άδεια» καθώς όπως τονίζει, «η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί τον βασικότερο μηχανισμό ελέγχου τήρησης των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και ως εκ τούτου οι εργαζόμενοί της επιβάλλεται να θωρακιστούν απόλυτα έναντι του ιού. Διαφορετικά, οι συνέπειες θα είναι πολύπλευρες και θα οδηγηθούμε στην αποχή μεγάλου μέρους του προσωπικού από τα καθήκοντά του. Το γεγονός αυτό, θα αποβεί μοιραίο για τις εσωτερικές λειτουργίες του Σώματος και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη».

https://newpost.gr/