Βίντεο από τη φωτιά στο σκάφος στον Πόρο -Δύο ελαφριά τραυματίες - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

12.9.20

Βίντεο από τη φωτιά στο σκάφος στον Πόρο -Δύο ελαφριά τραυματίες


 Φωτιά εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στο ναυλωμένο, τουριστικό επιβατηγό πλοίο αναψυχής «ΑΛΑΪΑ», ενώ ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Πόρου.


Στο σκάφος που είχε δέσει στον Πόρο επέβαιναν 13 άτομα και από τη φωτιά τραυματίστηκαν ένας 71χρονος Έλληνας και ένας 21χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Αργους εκτός κινδύνου, με ελαφριά εγκαύματα.


Άμεσα από το πλοίο απομακρύνθηκαν όλοι οι επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους, ενώ ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης και ενημερώθηκε κλιμάκιο Πυροσβεστικής καθώς και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου. Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με την συνδρομή του οποίου κατασβέστηκε η πυρκαγιά, η οποία είχε εκδηλωθεί στο μηχανοστάσιο.


Βίντεο: Φωτιά σε σκάφος που είχε αγκυροβολήσει στον ΠόροΑπό το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Πόρου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΛΑΪΑ» μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Πηγή: iefimerida.gr