Ξεσκεπάστηκαν οι παράνομες δραστηριότητες ενός κυκλώματος που τροφοδοτούσε τους θαμώνες νυχτερινών κέντρων στη Σαντορίνη με κοκαΐνη την οποία παραλάμβανε μέσα σε δέματα που είχαν μέσα κασετίνες με… μάρκες για ποντάρισμα σε χαρτοπαίγνιο!

Για την εξάρθρωση της σπείρας που αποτελούσαν τρεις Έλληνες, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα, χρειάστηκε η συνεργασία των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης που είχαν τις πληροφορίες, με στελέχη του Λιμεναρχείου Μυκόνου και αστυνομικούς του τμήματος Θήρας. Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, το μεσημέρι του Σαββάτου, εντοπίστηκε ένας 29χρονος που παρέλαβε το δέμα με τη μεταλλική κασετίνα που είχε μέσα τις πλαστικές μάρκες, αλλά και μια συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 99,68 γραμμαρίων.

Στη συνέχεια συνελήφθησαν ο 30χρονος αρχηγός της σπείρας που αναλάμβανε την προμήθεια ναρκωτικών και τη μεταφορά τους στη Σαντορίνη, καθώς και μια 23χρονη που μαζί με τον 29χρονο αναλάμβαναν την διακίνησή τους. Στα σπίτια, τους χώρους εργασίας και τα οχήματα των τριών δραστών σε διάφορες περιοχές της Σαντορίνης, κατασχέθηκαν άλλο ένα κοκαΐνη βάρους 10,58 γραμμαρίων, κάνναβη βάρους 5,34 γραμμαρίων, δυο Ι.Χ. αυτοκίνητα και ένα mini bus που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά της κοκαΐνης.

Επίσης, κατασχέθηκαν μετρητά ύψους 6.685 ευρώ που προέρχονταν από τις πωλήσεις που είχαν προηγηθεί. Οι τρεις νεαροί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών. 

protothema.gr