Ο Γ. Πλακιωτάκης εξήγγειλε έργα υποδομών ύψους 5,4 εκατ. ευρώ σε Κεφαλονιά και Ιθάκη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

9.10.20

Ο Γ. Πλακιωτάκης εξήγγειλε έργα υποδομών ύψους 5,4 εκατ. ευρώ σε Κεφαλονιά και Ιθάκη


 Τη χρηματοδότηση έργων ύψους 1,7 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και επιπλέον 3,7 εκατ. ευρώ από πόρους του ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020 ανακοίνωσε από το Αργοστόλι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΓιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός συζήτησε με την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Παναγή Καπάτο και τους δημάρχους Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης.

Στη διάρκεια των συζητήσεων εξετάσθηκε διεξοδικά σειρά σημαντικών ζητημάτων, ενώ ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις πρωτοβουλίες του υπουργείου και τα ειδικά μέτρα για τη στήριξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με 1,4 εκατ. ευρώ εν μέσω πανδημίας, για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συγκοινωνιακή σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα.

Mελέτη για τη βελτίωση της ανθεκτικότητας των υποδομών

«Σε μια περίοδο που οι τοπικές κοινωνίες ανασυντάσσονται για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έφερε ο ''Ιανός'', ιδιαιτέρως σημαντική είναι και η χρηματοδότηση της μελέτης, υπό τον καθηγητή κ. Λέκκα, για τον σχεδιασμό άμεσων δράσεων και τη βελτίωση της ανθεκτικότητας των υποδομών, ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι από ακραία καιρικά φαινόμενα στο μέλλον. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία και σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα συνδιαμορφώσουμε κοινή στρατηγική για την εδαφική, οικονομική και κοινωνική συνοχή της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, μέσω Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης για την Ανασυγκρότηση και Ανθεκτικότητα με συγκεκριμένα έργα και πόρους», τόνισε ο υπουργός.


Ο κ. Πλακιωτάκης ευχαρίστησε την κ. Κράτσα, τον κ. Καπάτο, τους δημάρχους και όλους τους τοπικούς φορείς για τη συνεργασία τους.

Πηγή: iefimerida.gr